7 Sebab Kenapa Anak Anda Perlu Hadir Ke Bengkel BM UPSR Cikgu Bob

Alhamdulillah pada musim cuti sekolah sepanjang November dan Disember telah berlangsungnya Bengkel BM Pra-UPSR Cikgu Bob dengan jayanya. Hampir 1000 orang pelajar telah menyertai Bengkel berkenaan dan rata-rata menunjukkan maklumbalas yang positif dari mereka.

Bengkel Cikgu Bob UPSR adalah khusus kepada subjek Bahasa Melayu yang diadakan selama 4 jam terbuka kepada pelajar sekolah rendah tahap 2 (tahun 4, tahun 5 dan tahun 6) yang masih mencari-cari :-

a) Bagaimana membuat karangan serta tips-tips
b) Kuasai tatabahasa
c) Cara mudah kuasai soalan petikan
d) Teknik mudah kuasai ayat/ulasan/karangan
e) Format peperiksaan UPSR

dan pelbagai lagi tips dan kata kunci yang membuatkan pelajar lebih faham dan seronok dengan bengkel tersebut.

Kepada yang masih lagi belum mencapai tahap memuaskan dalam BM terutama dalam penulisan, AMAT DIGALAKKAN untuk hadir ke Bengkel Cikgu Bob. Sebab apa?

Ada 7 sebab kenapa anak anda perlu hadir ke Bengkel Cikgu Bob.

1. CIKGU BOB MERUPAKAN GURU PAKAR DAN BERPENGALAMAN

gambar cikgu bob.JPG

SIAPAKAH CIKGU BOB?
✔ Guru Sekolah Kerajaan di Batu Pahat, Johor
✔ Guru Penceramah BM BH Didik (2003-2015)
✔ Penulis Akhbar Didik BH (2003-2015)
✔ Penulis Buku Soalan-Soalan Popular BM UPSR
✔ Penceramah BM Program Hebat Bersama Utusan Malaysia
✔ Penceramah Tetap BM – Program Anjuran Berkat Minda
✔ Berpengalaman ceramah seluruh Malaysia
✔ Berpengalaman Menganalisis Soalan-Soalan Popular BM UPSR
✔ Penceramah Bengkel BM UPSR hampir di semua cawangan setiap negeri satu Malaysia

Berdasarkan profil Cikgu Bob di atas terbukti beliau merupakan seorang yang cukup berpengalaman dan pakar dalam subjek Bahasa Melayu UPSR. 

49026000_1991938014261264_2575442349811302400_o.jpg 

2. SERAMAI HAMPIR 1000 ORANG PELAJAR YANG HADIR KE BENGKEL PRA-UPSR CIKGU BOB

Hampir 1000 orang pelajar yang hadir ke Bengkel Pra-UPSR BM Cikgu Bob yang diadakan di 11 cawangan di Lembah Klang, Melaka dan Johor pada cuti sekolah November dan Disember 2018. Ini terbukti penyertaan sangat memberangsangkan dan merupakan antara bengkel pilihan ibu bapa yang mesti dihadiri oleh anak anda.

WhatsApp Image 2018-11-18 at 17.00.19.jpeg

3. TESTIMONI YANG BAIK DARIPADA PELAJAR, IBU BAPA DAN GURU 

Banyak maklumbalas positif dan baik daripada ibu bapa dan pelajar. Rata-rata pelajar menunjukkan semangat dan minat untuk hadir lagi ke bengkel ini kerana mereka faham dan tahu cara untuk buat karangan, ayat dan rasa yakin untuk menjawab soalan-soalan peperiksaan. Berikut menunjukkan sebahagian maklumbalas baik dari mereka.

 

Maklumbalas dari video ibu bapa dan guru

4. HAMPIR DI SEMUA CAWANGAN SETIAP NEGERI SATU MALAYSIA 

Bengkel BM UPSR Cikgu Bob ini hampir diadakan di seluruh negeri satu Malaysia, jadi anda tak perlu risau jauh atau dekat, boleh hadir ke mana-mana cawangan yang terdekat. Untuk ketahui lebih lanjut tentang tempat cawangan Bengkel Cikgu Bob, sila klik like/follow FB cikgu bob : Bersama Cikgu Bob

Berikut adalah tarikh terdekat Program Bengkel Teknik Menjawab Cikgu Bob BM UPSR 2019 akan datang!

WhatsApp Image 2019-01-11 at 09.53.34.jpegAnda boleh menghubungi agen dengan nombor tertera di atas untuk hadir ke Bengkel Teknik Menjawab BM UPSR Cikgu Bob di cawangan terdekat dengan anda.

5. 3 KALI BENGKEL SETAHUN 

Anak anda akan dapat lebih banyak ilmu dan tips yang anak anda dapat dengan menghadiri 3 kali setahun. Setiap bengkel adalah berbeza-beza pendekatan. 3 kali setahun adalah pada :-

1) Fasa 1 : Februari – April
Fasa 1 adalah lebih kepada Teknik Menjawab Soalan Membina Ayat/Karangan/Petikan dengan lebih mendalam

2) Fasa 2 : Mei – Ogos
Fasa 2 adalah lebih kepada Teknik Menjawab Soalan UPSR dan persediaan menghadapi soalan-soalan UPSR

3) Cuti Sekolah : November – Disember
Program yang ketiga adalah lebih kepada persediaan pelajar dalam menghadapi BM UPSR untuk tahun hadapannya. 

6. YURAN YANG BERPATUTAN

Hampir kesemua cawangan yuran yang disertakan adalah tidak melebihi RM100, oleh itu, sesuai dengan bajet anda yang inginkan anak anda hadir ke Bengkel UPSR yang berpatutan dan berkualiti. Yuran juga disertakan sekali dengan minum pagi dan modul latihan. 

7. MENGAMALKAN 3M DALAM BENGKEL 

Bengkel ini mengamalkan 3M iaitu MUDAH, MERIAH, MURAH.

MUDAH : Cikgu Bob menggunakan teknik mudah dalam menjawab dan membina ayat/karangan/petikan dengan menggunakan KATA KUNCI agar pelajar mudah ingat dan seronok dengan sesi pembelajaran. Antara contoh : Kata Kunci yang digunakan adalah KPOP, CAYANG POPI dan sebagainya. 

 


MERIAH : Bengkel Cikgu Bob sentiasa meriah dengan gelak tawa pelajar yang menyertainya, oleh itu pelajar tidak akan rasa mudah bosan dengan bengkel yang diadakan selama 4 jam ini. 


MURAH : Yuran yang berpatutan disertai dengan minum pagi dan modul. Sesuai dengan bajet ibu bapa untuk pastikan anaknya hadir ke bengkel UPSR.

Sila klik share kepada ibu bapa atau kepada sesiapa sahaja yang merasakan supaya anak mereka lebih faham, dapat manfaat dan ada peningkatan dalam prestasi akademik mereka dalam BM UPSR.

Semoga 7 sebab hasil perkongsian dari saya yang rasa teruja dan seronok dengan  Bengkel BM UPSR Cikgu Bob ini dapat membantu anda untuk lebih tahu apa yang anak anda dapat manfaat dalam Bengkel BM UPSR Cikgu Bob.

Sebarang pertanyaan tentang BENGKEL BM UPSR CIKGU BOB, sila klik FB page : Bersama Cikgu Bob  atau boleh hubungi telefon/whatsapp : 013-7111419 (Cikgu Bob)

Disertakan LAGU RASMI dan sedikit video tentang BENGKEL BM UPSR CIKGU BOB

 

 

 

Daripada,

Afiq (Cawangan Shah Alam)
013-2840779

Untuk pendaftaran Bengkel Cikgu Bob di Shah Alam, sila klik : Bengkel Cikgu Bob Shah Alam

 

 

 

 

 

Leave a Reply

× Whatsapp Kami